• Slideshow 1
    Sjeveroistočno od Požege u Kutjevu, poznatom vinogradarskom kraju, diže se kasnobarokni dvorac obitelji Turković uklopljen u prostrani park (cca 1,7 ha).
  • Slideshow 2
    Trenkovo svojim imenom podsjeća na legendarnog ratnika i slavonskog plemića Franju baruna Trenka (1711.-1749.) koji je do danas ostao u sjećanju naroda i kojim se Slavonija uvijek ponosila.
  • Slideshow 3
    Sovsko jezero predstavlja jedinstveni primjerak prirodnog jezera u brdsko-brežuljkastom području kontinentalne Hrvatske.

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti

U  srijedu 18. 9. 2013. godine  svi  učenici i djelatnici Osnovne  škole  Antuna Kanižlića okupili su se u 8 sati u školskom dvorištu, formirali grupe te  uz vodstvo članova planinarskog društva Sokolovac, djelatnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem i GSS-a krenuli na  planinarenje kako bi obilježili Europski tjedan kretanja.Prva grupa 3. 5. i 7. razreda planinarila je do Vrhovačkog grada, druga grupa 1. 2. i 4. razreda planinarila je do Fratrovice i Sv. Vida. Treća grupa 6. i  8. razreda  planinarili su do Šicane i Sv. Vida.

 

small Picture 2415
Uz planinarenje i uživanje u hodanju učenici su na odmorištima slušali kraća predavanja o fra Luki Ibrišimoviću, i bitkama za oslobođenje Požege od Turaka te o povijesti Vrhovačkog grada . Svi su učenici uživali u šumovitom dijelu Požeške gore, lijepom danu nadolazeće jeseni. Svoje prvo planinarsko iskustvo sretno su završili osjećajući umor od hodanja, ali zadovoljstvo od užitka planinarenja.

small Picture 2422
Manifestacija  Europski tjedan kretanja posvećena je održivoj mobilnosti koja se uz financijsku i političku potporu Europske komisije od 2002. godine održava u razdoblju od 16. do 22. rujna.
Europski tjedan kretanja izrastao je iz inicijative „U gradu, bez mog automobila!“, pokrenute u Engleskoj 1995. godine. Danas je „Dan bez automobila“ koji se održava 22. rujna svojevrsna kulminacija Europskog tjedna kretanja i označava završetak tjedna aktivnosti posvećenog održivom kretanju.

Kontakt Info

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije
Županijska 7
HR-34000 Požega

tel: 034/290-244
fax: 034/271-364

e-mail: zastita.prirode@pszupanija.hr

© Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Županijska 7 - HR-34000 Požega

Hosting by 8Core Association