• Slideshow 1
    Sjeveroistočno od Požege u Kutjevu, poznatom vinogradarskom kraju, diže se kasnobarokni dvorac obitelji Turković uklopljen u prostrani park (cca 1,7 ha).
  • Slideshow 2
    Trenkovo svojim imenom podsjeća na legendarnog ratnika i slavonskog plemića Franju baruna Trenka (1711.-1749.) koji je do danas ostao u sjećanju naroda i kojim se Slavonija uvijek ponosila.
  • Slideshow 3
    Sovsko jezero predstavlja jedinstveni primjerak prirodnog jezera u brdsko-brežuljkastom području kontinentalne Hrvatske.

Radna akcija čišćenja i uređenja utvrde Viškovačkog grada

Radna  akcija čišćenja i uređenja utvrde Viškovačkog grada provedena je 24. rujna u organizaciji Građanske inicijative Kuzmica, a priključili su joj se Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Povijesno društvo Požega te drugi aktivisti. Radovi su provedeni u koordinaciji s Hrvatskim šumama. Viškovački grad je jedna od najbolje očuvanih tajanstvenih građevina u požeškom kraju o kojoj se gotovo ništa ne zna.

 

Dvadesetak sudionika radne akcije su, od ranih jutarnjih sati do 13 sati, očistili unutrašnjost utvrde i prostor oko zidina utvrde. Sudionike je obišla gradonačelnica Pleternice gospođa Antonija Jozić koja je podržala ovu hvale vrijednu akciju te obećala pomoć u daljnjim aktivnostima. Na Viškovačkoj gradini će uskoro će biti postavljen i info-pano, a obzirom da više nije zapuštena vrijedi ju i pogledati.

IMG 4321IMG 4502

 

Kontakt Info

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije
Županijska 7
HR-34000 Požega

tel: 034/290-244
fax: 034/271-364

e-mail: zastita.prirode@pszupanija.hr

© Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Županijska 7 - HR-34000 Požega

Hosting by 8Core Association