• Slideshow 1
    Sjeveroistočno od Požege u Kutjevu, poznatom vinogradarskom kraju, diže se kasnobarokni dvorac obitelji Turković uklopljen u prostrani park (cca 1,7 ha).
  • Slideshow 2
    Trenkovo svojim imenom podsjeća na legendarnog ratnika i slavonskog plemića Franju baruna Trenka (1711.-1749.) koji je do danas ostao u sjećanju naroda i kojim se Slavonija uvijek ponosila.
  • Slideshow 3
    Sovsko jezero predstavlja jedinstveni primjerak prirodnog jezera u brdsko-brežuljkastom području kontinentalne Hrvatske.

1. sastanak nacionalnog monitoringa gnijezdeće populacije orla štekavca, crne i bijele rode

Dana 25.09.2013. u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu ptica i prirode, u suradnji s Državnim zavodom za zaštitu prirode (DZZP) i Zavodom za ornitologiju HAZU (ZZO), te uz pokroviteljstvo Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Virovitičko-podravske županije, održan je 1. sastanak nacionalnog monitoringa gnijezdeće populacije orla štekavca, crne i bijele rode u prostorijama Informacijsko-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi. Ispred naše Javne ustanove sastanku su nazočili ravnatelj dr.sc.  Ivica Samarđić, te Nikolina Raguž i Predrag Livak.

 

Na sastanku je predložena shema nacionalnog monitoringa orla štekavca, crne rode i bijele rode i prezentirano sadašnje stanje monitoringa triju vrsta i objedinjavanje postojećih podataka. Također su zaključeni i dogovori oko kartiranja postojećih gnijezda triju vrsta tijekom zime 2013/2014, oko zimskog prebrojavanja zimujuće populacije orla štekavca te oko provedbe nacionalnog monitoringa triju vrsta u 2014-toj godini. Moderatori su bili gospođa Vlatka Dumbović Mazal (DZZP) i gospodin Tibor Mikuška (HDZPP). Na kraju sastanka učesnici su obišli obilazak poučnu stazu „Dravi u zagrljaj“.

Kontakt Info

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije
Županijska 7
HR-34000 Požega

tel: 034/290-244
fax: 034/271-364

e-mail: zastita.prirode@pszupanija.hr

© Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Županijska 7 - HR-34000 Požega

Hosting by 8Core Association