• Slideshow 1
    Sjeveroistočno od Požege u Kutjevu, poznatom vinogradarskom kraju, diže se kasnobarokni dvorac obitelji Turković uklopljen u prostrani park (cca 1,7 ha).
  • Slideshow 2
    Trenkovo svojim imenom podsjeća na legendarnog ratnika i slavonskog plemića Franju baruna Trenka (1711.-1749.) koji je do danas ostao u sjećanju naroda i kojim se Slavonija uvijek ponosila.
  • Slideshow 3
    Sovsko jezero predstavlja jedinstveni primjerak prirodnog jezera u brdsko-brežuljkastom području kontinentalne Hrvatske.

Otvorena izložba fotografija "Leptiri požeškog kraja"

Izložba „Leptiri požeškoga kraja“ autora Gorana Letića  organizirana je uz pomoć Gimnazije i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije. Otvorenje izložbe bilo je 27. rujna, a izložba se tijekom listopada može pogledati u izložbenoj dvorani Gimnazije u Požegi.

Nakon višegodišnjeg istraživanja i fotografiranja leptira u požeškome kraju, većinom uz obale rijeke Orljave,  autor je zabilježio 83 različite vrste leptira, što su novi podaci za faunu Požeško – slavonske županije.

Entuzijazam i strpljivost autora izložbe rezultirala je kvalitetnom fotografskom zbirkom koja nam pomaže u inventarizaciji leptira i ovom je prilikom predstavljena požeškoj javnosti.

Kontakt Info

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije
Županijska 7
HR-34000 Požega

tel: 034/290-244
fax: 034/271-364

e-mail: zastita.prirode@pszupanija.hr

© Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Županijska 7 - HR-34000 Požega

Hosting by 8Core Association