• Slideshow 1
    Sjeveroistočno od Požege u Kutjevu, poznatom vinogradarskom kraju, diže se kasnobarokni dvorac obitelji Turković uklopljen u prostrani park (cca 1,7 ha).
  • Slideshow 2
    Trenkovo svojim imenom podsjeća na legendarnog ratnika i slavonskog plemića Franju baruna Trenka (1711.-1749.) koji je do danas ostao u sjećanju naroda i kojim se Slavonija uvijek ponosila.
  • Slideshow 3
    Sovsko jezero predstavlja jedinstveni primjerak prirodnog jezera u brdsko-brežuljkastom području kontinentalne Hrvatske.

Otvorena Staza Sokola

Najatraktivnija požeška šetnica  na potezu od Trga Sv. Trojstva preko Kalvarije do Sokolovca - „Staza Sokola“ - svečano je otvorena 08. ožujka  u sklopu obilježavanja  Dana Grada Požege i Grgureva. Staza Sokola duga je 1,5 km  te  sadržava 15 info-tabli kojima će se prirodne i kulturne vrijednosti grada Požege i požeškog gorja približit  ljudima i probuditi svijest o očuvanju vrednota i baštine koja nas čini posebnim.


Novi turistički proizvod posljetiteljima predstavlja  najznačajnije povijesne vrijednosti kao što su  bitka za oslobođenje Grada Požege od Osmanlijske vlasti koja se odigrala upravo na Sokolovcu pod vodstvom fra Luke Ibrišimovića Sokola, biljni i životinjski svijet, vegetaciju područja, geološke zanimljivosti, te posebnosti grada i Požeške gore, uz prekrasni pogled na panoramu Zlatne doline i požeško gorje.


FOTOGALERIJA

Kontakt Info

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije
Županijska 7
HR-34000 Požega

tel: 034/290-244
fax: 034/271-364

e-mail: zastita.prirode@pszupanija.hr

© Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Županijska 7 - HR-34000 Požega

Hosting by 8Core Association